lundi 29 février 2016

De Opel Astra is de auto van het jaar 2016



De Duitser die elke executive te kakken zet sleept vandaag een dikke prijs in de wacht. Die hadden we niet zien aankomen.

Maar we beginnen bij het begin en dus zetten we de genomineerden onder elkaar. Dat discussieert toch net effe lekkerder.

Audi A4
BMW 7-serie
Jaguar XE
Mazda MX-5
Opel Astra
Skoda Superb
Volvo XC90
Wij zijn het uiteraard niet helemaal eens met de uitslag. Niet omdat de nieuwe Astra een slechte auto is, maar omdat jullie eerder al de Volvo XC90 naar het goud stemden. Verschillende sites brachten dan al ruim voor de uitslag naar buiten dat de powerZweed zou winnen, maar zij hadden het kennelijk bij het verkeerde eind.

Nog los van het feit dat de XC90 hier op AB op flink wat opgestoken duimpjes kan rekenen, was het leuk geweest als de COTY een keer naar een niet heel saaie auto ging. Want laten we wel wezen: een écht begerige auto is de Astra niet. De winnaars van voorgaande jaren trouwens ook niet.

Vorig jaar was het namelijk de Volkswagen Passat die aan het langste eind trok. In 2014 ging de in Nederland zeer populaire Peugeot 308 met de kroon naar huis en in 2013 de immer vernieuwende Volkswagen Golf. U ziet: de COTY-verkiezing blinkt absoluut uit wat betreft gedurfde keuzes die absoluut niks met politiek te maken hebben.

[via]


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire