mardi 23 février 2016

Auto start niet, sleutel niet herkend, active city stop kan niet geactiveerd worden

Hallo,

We hebben een ford focus ecoboost 1.0 uit juni 2012.

Ik heb het probleem dat regelmatig mijn auto de sleutel niet herkend waardoor de auto niet kan starten en deuren niet met afstandbediening geopend/gesloten kunnen worden.
Dit wordt vrijwel altijd vooraf gegaan door de melding (in de vorige rit) dat active city stop niet geactiveerd kan worden.

Het is en blijft een raadsel waar dit aan ligt. De dealer heeft het probleem nog niet kunnen vinden. Vaak lost het ineens op (zonder vastgestelde oorzaak of reden) en kunnen ze dus niet verder zoeken. Dit kan overigens wel enkele dagen duren (erg irritant).

De auto heeft momenteel ook last van het feit dat de verwarming vaak veel langer duurt voordat deze warm is. Toen we de auto net hadden (nieuw in 2012) was hij binnen een minuut warm nu duurt het vaak toch ruim 5 minuten. Wellicht heeft dit een relatie met elkaar.

Eén keer is de ANWB erbij geweest en toen deed hij het nadat ze op het paneel bij de passagiersstoel (onder dashboardkastje) alle stekkers eraf hadden gehaald en weer opnieuw hadden bevestigd.

Wij zelf hebben ook vaak het idee/gevoel dat het gebeurd nadat we de stoel verzet hebben / passagiersdeur hebben geopend met lopende motor oid. In ieder geval relatie met de passagierskant.

Iemand tips waar we (of de dealer/garage) kunnen zoeken of een goede tip voor een garage met echt verstand van zaken en de passie het probleem te vinden?

Alvast bedankt voor het meedenken!


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire