vendredi 22 juillet 2016

Focus 1 fase 1 Gas blijft hangen 2.0 Zetec SE 1999

Zoals de titel aangeeft. Onder alle omstandigheden, maar vooral als de motor warm is, blijft hij "gasgeven" als je het pedaal loslaat. Het is een soort cruise control geworden. Hij zakt maar heel langzaam en vaak stapsgewijs terug in toeren als je gas los laat. Trap je de koppeling in, dan valt hij wel vlot terug zoals het hoort. Blijft dus niet hoog in de toeren hangen stationair.

Daarnaast, als je uit lage toeren (1000 - 2000 tpm) gasgeeft en eigenlijk een versnelling terug had gemoeten, lijkt het alsof hij verzuipt en vooral als de auto goed zwaar is geeft hij afentoe een flinke hik. Geen idee of een en ander met elkaar te maken heeft, maar het is ongeveer gelijktijdig ontstaan.

Wat heb ik tot nu toe gedaan: de deluxe versie (zwarte fles) Wynn's er doorheen gemikt, de LMM gecheckt op vervuiling en de vacuumslangen gecheckt op scheurtjes. Ik gok nu op de gaspedaalpositiesensor of iets in die hoek als de boosdoener, dus ik ga de gasklep ook nog eens goed reinigen. Iemand verder ideeën? :cool:


Focus 1 fase 1 Gas blijft hangen 2.0 Zetec SE 1999

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire