mercredi 30 mars 2016

Focus 1 fase 2 Geluiden uit onderstel na vervangen draagarmen voorzijde!

Een tijdje terug heb ik voor de APK de beide onderste draagarmen aan de voorzijde vervangen van een Ford Focus Model:1 Fase: 2 uit 2004 met 1,6 benzine motor was afkeur oude i.v.m. losse rubberen bus aan de achterzijde, wat inderdaad ook zo was, je kon de bus er zo afschuiven!:focus:

Heb er 2 nieuwe FEBI draagarmen ondergezet en daarbij een nieuwe set bouten en moeren gebruikt (imitatie), kwam er toen mee door de APK keuring, maar reeds vanaf het begin kwamen er gelijk bonk geleiden uit het onderstel, maakte voor het vervangen geen geluid, werd steeds erger, dacht dat er misschien speling op de fusee kogel aansluiting zat, dus heb de imitatie blokkeerbout door een originele nieuwe bout van Ford vervangen! Ik vond dat die er wel heel erg soepel inging, geen enkele weerstand, zelfs een beetje losjes en nu is het geluid nog erger geworden, elke put in de weg hoor ik het nu bonken en rammelen! De oude bouten kreeg ik er bijna niet uit (vastgeroest) en ook na schoonmaken en invetten gingen ze er zwaar in, maar wilde ze niet gebruiken want draad van beide was beschadigd door het er uit moeten slaan!

Zijn er soms diverse dikten van die bouten en lengtes, want de oude bouten blijken bij na meten ook korter en ietsje dikker dan de nieuwe, of zit het in de fusee kogel van de FEBI draagarm, dat die sparing niet helemaal correspondeert met de bout, te veel speling, heb pas nog een nieuw setje originele draagarmen gemonteerd met originele bouten set en gelijk 100% goed, geen speling en geen enkel bijgeluid en ook soepeler heb ik het idee!

Ga er a.s. vrijdag eens op een brug naar kijken, maar wie heeft een idee wat het is of raad???:sturen:

Groetjes,

Gerrit!


Focus 1 fase 2 Geluiden uit onderstel na vervangen draagarmen voorzijde!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire