dimanche 27 juillet 2014

Ford presenteert one-off Mustang F-35 Lightning II

Ford presenteert one-off Mustang F-35 Lightning II



27 juli 2014 | Tekst: Lars Krijgsman (Autoweek)



Ford heeft een wel heel erg lekker aangeklede versie van de Mustang gepresenteerd. De agressief ogende ponycar is eenmalig in een F-35 Lightning II-jas gestoken.



Ford heeft met deze Mustang F-35 Lightning II Edition een unieke spierbundel klaargestoomd die is geïnspireerd op de Lockheed Martin F-35 straaljager van de Amerikaanse luchtmacht. Met z'n grijze jas met gele accenten en z'n koolstofvezel splitter aan het front, ziet de 'Stang er in ieder geval erg dik uit.



Sideskirts, een diffuser en een grote taartschep op de achterzijde horen natuurlijk ook bij het Lighting II-feestje. Foto's van het interieur heeft Ford niet meegestuurd, maar naar verluidt komen we hier een special instrumentarium en sportstoelen van Recaro tegen.



Onder de kap ligt de inmiddels bekende 5.0-liter V8 die het tot 420 pk weet te schoppen. Ford bouwt de one-off natuurlijk niet zomaar. Binnen nu en enkele weken wordt de Amerikaan geveild, de opbrengst gaat naar de EAA Young Eagles, een organisatie die kinderen gratis kennis laat maken met de wereld van de luchtvaart.























Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire