vendredi 25 juillet 2014

Focus 1 fase 2 Distributie riem gesprongen | Advies gevraagd

Beste Focus rijders,



Aan ons plezierige focus avontuur is op dit moment een vervelend einde gekomen. De distributie is eraf gelopen, en heeft dusdanig veel schade veroorzaakt dat een motorwissel noodzakelijk is.



Ik wil hierbij even advies vragen over verschillende problemen, ik zal zo duidelijk mogelijk zoveel mogelijk punten aangeven.



* Type Ford Focus Wagon 1.4-16V Cool Edition 2002 gekocht met 150.000 KM op de teller.

* Aanschaf bedrag 2500,-

* Zowel mondeling en in de boekjes is terug te vinden dat de distributie is vervangen in 2010 rond de 103.000 KM, ook op het blok staat deze KM stand vermeld met witte letters.

* Door de garage 3 maanden garantie gegeven.

* Riem is eraf gelopen eind Juni



Stelling 1:



Is het het nog waard om de motor wissel uit te laten voeren? We hebben nu van een garage een offerte van 1800,- euro liggen. (Dat is inclusief de onderzoekkosten en distributieriem, die al gemaakt zijn) Hierin zit de prijs van een 2 hands motor a 500,-



We kunnen ook de auto daar laten staan, en dan 500 euro terug krijgen. Wel moeten we de distributieriem en onderzoekskosten betalen, dus netto hebben we dan geen auto en ca 100 euro.



Stelling 2:



Bij het onderzoek is gebleken dat de distributieriem niet is vervangen door de garage die het volgens het boekje gedaan zou hebben. Wel is de auto bij deze garage geweest voor een kleine beurt (Erkende Ford dealer), naar alle waarschijnlijkheid is de riem helemaal niet vervangen geweest en is het onderhoudsboekje gemanipuleerd.

Er is dus kans van fraude/ oplichting. Hoe sterk staan je in zo'n zaak. Bovag geeft aan niks te kunnen doen, omdat het aanschafbedrag te laag was. En rechtsbijstand kan niet helpen omdat het om een gebruikte auto gaat.




Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire