lundi 31 août 2015

Focus 2 fase 1 Trillen

Goedemorgen iedereen,

Ik heb sinds een maand een mooie Focus in mijn bezit, mijn eerste Ford. Mijn ouders hadden vroeger ook meerdere Fords (Anglia, Sierra, Escort enz) dat heeft mij er mede van overtuigd eentje te kopen :P

Nu heb ik hier een vraag over:
Mijn Focus 1.4 16V (traag! achteraf misschien beter toch 1.6 kunnen nemen :cool:) (km-stand +- 204.000) trilt behoorlijk bij het optrekken. De hele voorkant (dashboard, stoelen enz) van de auto trilt dan. Dit begint bij 80 km/h en is bijna weer weg bij 95 km/h. Boven deze snelheden trilt het stuur nog wat, maar niet heel erg. Hoe harder ik optrek bij de snelheid tussen 80 en 95, hoe meer trilling ik voel. Alle banden en de standaard 15" stalen velgen laten checken, deze zijn niet krom en goed gebalanceerd.

Als ik 120 km/h rij en ik laat de auto in snelheid minderen (uitrollen zonder gas erop) naar bijv 70 km/h dan merk ik geen enkel getril tussen de 80 en 95 dus zit in de aandrijving lijkt me. Heb zelf al wat zoekwerk gedaan op dit forum uiteraard, en het blijkt dat dit wel vaker voorkomt. Het zou dan liggen in speling in een homokineet van een of beide aandrijfassen. Klopt dit? Zo ja welke zou het dan zijn? De lange as of de korte? (Of misschien beide assen maar tegelijk vervangen?)

Verder is de auto nog als nieuw dus wil er graag nog een paar jaar mee vooruit, maar wil graag van dit getril af, is gewoon irritant.

Ik hoor graag! Bedankt en prettige dag.

Groet, Frans


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire